Πως να αντιμετωπίσετε την αυξημένη όρεξη;

Κάποιες φορές μπορεί να εξακολουθείτε να πεινάτε, ακόμα και μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε πρόσληψη τροφής, άρα πρόσληψη θερμίδων με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση βάρους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι:

  • Καταναλώστε τα 3 κύρια γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) χωρίς να παραλείπετε τα 2 ενδιάμεσα (σνακ). Αν δεν προβλέψεις το σνακ δεν θα το έχεις, φρόντισε λοιπόν πάντα να έχεις κάτι μαζί σου έστω και για ώρα ανάγκης.
  • Μην ξεχνάτε την λήψη του πρωινού! Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που δεν καταναλώνουν πρωινό τείνουν να είναι άτομα με πιο αυξημένο σωματικό βάρος.
    Φάτε στο τραπέζι και απολαύστε το φαγητό σας. Αποφύγετε να τρώτε όρθιοι ή να τσιμπολογήσετε βιαστικά μπροστά από το ψυγείο. Ο οργανισμός απαιτεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 λεπτών από την έναρξη του γεύματος, δώστε λοιπόν τον χώρο και τον χρόνο που απαιτείται.
  • Προσπαθήστε να τρώτε αργά γιατί έτσι ο οργανισμός έχει το χρονικό περιθώριο να καταγράψει το μήνυμα του κορεσμού. Πως θα το πετύχετε; Βάζετε στο στόμα μικρές ποσότητες κάθε φορά και μασάτε για αρκετή ώρα.

Πως να αντιμετωπίσετε την αυξημένη όρεξη;

  • Εάν νιώσετε ότι πεινάτε μην διστάσετε να καταναλώσετε φρούτα και λαχανικά γιατί δίνουν την αίσθηση του κορεσμού (χορταίνουν) και έχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα τρόφιμα. Πιείτε ένα ποτήρι νερό ή άλλα ποτά που δεν περιέχουν ζάχαρη. Τα υγρά γεμίζουν το στομάχι και δημιουργούν την αίσθηση ότι έχετε φάει.
  • Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή. Αν δεν μπορείτε να γραφτείτε σε κάποιο γυμναστήριο ξεκινήστε με κάποια απλά πράγματα όπως: Παρκάρετε το αυτοκίνητο σας πιο μακριά και περπατήστε.. Να λέτε ότι η ημέρα δεν έχει 24 ώρες, αλλά 23 και δώστε την μία αυτή ώρα στην άσκηση. Για να φτάσεις στον στόχο σου θα πρέπει να περπατήσεις και με τα δύο πόδια, το ένα είναι η διατροφή και το άλλο η άσκηση, κουτσαίνοντας δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά. Όταν αθλείστε θα αισθάνεστε περισσότερη ευεξία, θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις καταστάσεις που σας προκαλούν άγχος και θα βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας! Μην είστε οπαδός του ΚΚΚ (Καρέκλα, Καναπές, Κρεβάτι)!
  • Αν κάποια φορά παραστρατήσετε και υποκύψετε στον πειρασμό να φάτε κάτι παχυντικό μην απογοητευτείτε! Ξυπνήστε την επόμενη μέρα και συνεχίστε το πρόγραμμά σας από εκεί που το σταματήσατε. Να θυμάστε πάντα : Λαιμαργία δεν σημαίνει ότι πεινάω!!!