Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 -3 κρεμμύδια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτες φρέσκιες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζετε το χταπόδι , το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό 20’.
  • Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε με λάδι.
  • Ξαναρίχνετε το χταπόδι και μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί.
  • Προσθέστε κατόπιν τις ντομάτες καθαρισμένες και περασμένες από το μύλο, τη δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.
  • Βράζετε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.
  • Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη και την κανέλα), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.