ΥΛΙΚΑ:
- μισή κόκκινη, μισή πράσινη, μισή κίτρινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 100 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους ή 6-7 μανιτάρια λευκά μέτρια ή αν θες κάνεις μια μίξη και από τα δύο αλλά στη μισή ποσότητα
- 170 γραμμάρια κινόα
- περίπου ένα λίτρο νερό ζεστό κατά προτίμηση
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- βασιλικό φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αρχικά σοτάρεις σε νερό/γιαχνίζεις το κρεμμύδι.
- Στη συνέχεια προσθέτεις την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά και σοτάρεις/γιαχνίζεις και τρία λεπτάκια.
- Συνεχίζεις προσθέτοντάς και την πράσινη πιπεριά και συνεχίζεις το σοτάρισμα/γιάχνισμα για άλλα 3 λεπτά.
- Στο επόμενο βήμα θα βάλεις τα μανιτάρια να σοταριστούν/γιαχνιστούν για 10 λεπτάκια, εδώ μπορείς να αλατίσεις λίγο, με προσοχή όμως!!!
- Και έπειτα αφού έχουν μαλακώσει όλα τα υλικά προσθέτεις την κινόα, την σοτάρεις για δυο λεπτά προσοχή πολύ εδώ να μην σου αρπάξει η κινόα γιατί θα χαλάσει όλη η γεύση
- Μετ’ έπειτα προσθέτεις το νερό ίσια να σκεπάσει καλά όλα τα υλικά και αφήνεις να βράσει,
- Για να βράσει η κινόα θέλει 15-25 λεπτά, σε όλη αυτή τη διάρκεια θα ανακατεύεις ώστε να μην σου κολλήσει κάτω, και όποτε χρειάζεται προσθέτεις νερό.
- Θα είναι έτοιμο όταν δεις ότι η κινόα γίνεται προς το διαφανές, και έχει μαλακώσει πολύ καλά, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά, ωμό ελαιόλαδο, ανακατεύεις και σερβίρεις!