Δήμητρα Σιτζάνη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δήμητρα Σιτζάνη είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος του Τμήματος επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσ/νίκης από το οποίο και αποφοίτησε με λίαν καλώς, το 2008. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα τις« Διαταραχές ηλεκτρολυτών και λιπιδίων σε ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία που έχουν υποβληθεί σε Ενισχυμένη Κάθετη Γαστροπλαστική κατά Mason » ενώ το Ερευνητικό μέρος της εργασίας διεξήχθη στο Νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», υπό την επίβλεψη του καθηγητού κ. Αλέξανδρου Παπακωνσταντίνου (Αναπληρ. Διευθυντού της Α.Χ΄ κλινικής & υπεύθυνου ιατρείου χειρουργικής παχυσαρκίας) και της κ.Βασιλικής Κομεσίδου( υπεύθυνης Κλινικής Διαιτολόγου του ιατρείου)

Παράλληλα πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο “Διαιτολογικό Τμήμα” του ογκολογικού Νοσοκομείου Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» με αρμοδιότητες στηνκλινική και διατροφική διάγνωση και αξιολόγηση των ογκολογικών ασθενών, στον υπολογισμό των θρεπτικών τους αναγκών και στην διατροφική υποστήριξη και θεραπεία. (Νοέμβρης 2007- Απριλίος 2008). Στη συνέχεια, εργάσθηκε εθελοντικά στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ μέχρι τον Μάιο του 2009, τόσο στις κλινικές όσο και στα εξωτερικά ιατρεία (Λιπιδαιμικό, Διαβητολογικό, Συμβουλευτικό Κέντρο Διατροφής) του νοσοκομείου.

Το 2009 έκανε έναρξη λειτουργίας ελεύθερου επαγγέλματος ως Διαιτολόγος Διατροφολόγος με το Επιστημονικό Κέντρο Διατροφής και Μεταβολισμού FZO . Το 2011 συμμετέχει στο πρόγραμμα εθελοντισμού των SPECIAL OLYMPICS, στην ομάδα ειδικών επιστημόνων, ως Διαιτολόγος .Το 2011 και 2012, ως μέλος της ομάδας των κλινικών Διαιτολόγων του Νοσοκομείου Μεταξά, συμμετέχει στην έρευνα του ESPEN σχετικά με τον βαθμό δυσθρεψίας των ασθενών -NutriitionDay-. Σε συνεργασία με την Ιατρική Ελληνική εταιρεία Παχυσαρκίας, συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα COSI για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα σε διάφορα σχολεία (Διατροφική αξιολόγηση-Διατροφική παρέμβαση –επανέλεγχος και παρακολούθηση των παιδιών.followup) ( Φεβρουάριος 2012).

Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2012, συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΤΕΙΘ τμήματος Διατροφής –Διαιτολογίας για την αντιμετώπιση παχυσαρκίας σε ψυχιατρικούς ασθενείς ( Διατροφική αξιολόγηση-Διατροφική παρέμβαση- παρακολούθηση – επανέλεγχος ) σε συνεργασία με μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία. Από το 2013 έως το 2015 συμμετέχει ενεργά στο επιστημονικό πρόγραμμα με τίτλο : « Παρεμβατικά προγράμματα Διατροφικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας για την ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών υγείας για την αντιμετώπιση των εκφυλιστικών παθήσεων » σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και το Τμήμα Διατροφής- Διαιτολογίας ΑΤΕΙΘ.

Το 2017 αποκτά μεταπτυχιακό δίπλωμα στην « Κλινική διατροφή» στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης,συνεργαζόμενη παράλληλα με το τμήμα Διαιτολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Κοργιαλένειο – Μπενάκειο (Ερυθρός Σταυρός).

Στον τομέα της εκπαίδευσης, εργάζεται ως καθηγήτρια Διαιτολογίας από το 2011 μέχρι σήμερα στα ΙΕΚ ΣΒΙΕ.

Έχει παρακολουθήσει πολλά επιστημονικά, Ελληνικά και Διεθνή, συνέδρια και ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα δεδομένα στον τομέα της Διαιτολογίας.

Ερευνητικό έργο: 11ο Μακεδονικό Συνέδριο : Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Ερευνητικού Προγράμματος « Συμμαχία για την υγεία ».

Επιστημονικό έργο: ομιλίες με θέμα την Διατροφή και αντιμετώπιση των εκφυλιστικών παθήσεων, σε δήμους Ηλιούπολης – Αργυρούπολης – Ελληνικού – Αλίμου – Ν. Σμύρνης- Αγ. Δημητρίου

« Η ζωή με το Διαβήτη » , σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη , στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Διαβήτη (Διαβητικό χωριό) ,

« Μαθαίνω να τρώω σωστά » σε πολλά σχολεία

Τέλος, υπάρχουν δημοσιεύσεις και άρθρα στον έντυπο και περιοδικό τύπο καθώς και αρθρογραφία στο περιοδικό ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ του ομίλου εθελοντών για τον καρκίνο.

Προγραμματίστε μια συνεδρία