Να θυμάμαι ότι…:

Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια μιας δίαιτας στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής αναζητούμε εύκολα και σύντομα μικρογεύματα, που δεν βασίζονται απαραίτητα στην ομάδα του κόκκινου κρέατος ή των πουλερικών αλλά είναι εξίσου νόστιμα και εμπλουτισμένα με όλα τα θρεπτικά συστατικά. Μία έξυπνη λύση είναι οι σούπες λαχανικών!

Υλικά για μια μεγάλη κατσαρόλα:

  • 200 γρ, σέλινο καλά καθαρισμένο
  • 150 γρ. άσπρο λάχανο
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια καλά καθαρισμένα
  • 300 γρ. κολοκυθάκια
  • 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Γεμίζετε μία κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό, την βάζετε να ζεσταθεί. Με υπομονή και κουράγιο ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα προτού ξεκινήσει να βράζει το νερό. Όταν πάρει βράση ξαφρίζετε λιγάκι εάν βγάλει αφρό, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν υπομονετικά σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αφήνετε το μίγμα να χλιαρέψει και το αδειάζετε τμηματικά στο μπλέντερ του μίξερ σας. Χτυπάτε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν ένας χοντροκομμένος πουρές. Τον ξαναδειάζετε στην κατσαρόλα, αλατίζετε και πιπερώνετε κατά βούληση, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και τον αδειάζετε σε αεροστεγές δοχείο και το βάζετε στο ψυγείο.

Με τούτη τη σούπα αντικαθιστάτε όλα τα γεύματα της ημέρας. Μπορείτε να τη φάτε κρύα αλλά και ζεστή. Προτιμήστε να την ζεστάνετε γιατί το ζεστό φαγητό ηρεμεί το στομάχι και χορταίνει περισσότερο από το κρύο.