Να θυμάμαι ότι….:
το κοτόπουλο ανήκει στην ομάδα των πουλερικών και έχει τις λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με τις λοιπές ομάδες κρεάτων. Οι τρόποι μαγειρικής παρασκευής του ποικίλλουν. Καθώς σε ένα διαιτολόγιο συμπεριλαμβάνεται συχνά 1-2 φορές την εβδομάδα ας επιλέξουμε μία ξεχωριστή συνταγή σκέτη νοστιμιά!!!!!!!!!!
Υλικά για 4 άτομα:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 3 κουτ σούπα τιρμμένη γαλέτα
- 2 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο δυόσμο
- Για το μαρινάρισμα:
- 2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- μπόλικο χοντροκομμένο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση:
Παίρνετε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζετε σε ένα μπολ, και τα μαρινάρετε με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το χοντροκομμένο πιπέρι και το αλάτι τουλάχιστον για 1 ώρα.
Ετοιμάζετε τη κρούστα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη τριμμένη γαλέτα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά. Παίρνετε το κοτόπουλο και χωρίς να το σκουπίσετε από τη μαρινάδα το πανάρετε με το μίγμα γαλέτας και αρωματικών πιέζοντας με το χέρι σας να κολλήσουν καλά απάνω του τα υλικά.
Βάζετε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά χωρίς να τα γυρίσετε και μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα. Τέλος τα σερβίρετε με 1 φλιτζάνι του τσαγιού βραστά ανάμικτα λαχανικά