Να θυμάμαι ότι …..:
Η γλώσσα είναι ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια, μπορούμε εύκολα να το συμπεριλάβουμε στο διαιτολόγιό μας αφού το βρίσκουμε χωρίς δυσκολία στην αγορά συνήθως με την μορφή φιλέτου. Φιλτράρεται εύκολα, έχει λίγα αγκαθάκια τα οποία αφαιρούνται χωρίς ιδιαίτερο κόπο ενώ η γεύση της είναι απολαυστική με όποιο τρόπο μαγειρικής παρασκευής και αν επιλέξουμε ( ψητή ή βραστή στον ατμό).
Υλικά για 4 άτομα:
- 600 γρ. φιλέτα γλώσσας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. Σούπας μουστάρδα
- χυμός λεμονιού (από 1 λεμόνι)
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα της γλώσσας. Τα πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο. Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μέσα 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα τα φιλέτα της γλώσσας και τα σοτάρετε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνετε μέσα τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και 2-3 κουτ νερό. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το μίγμα. Μαγειρεύετε για λίγο, περιχύνοντας με τη σαλτσούλα τις γλώσσες και κατόπιν τις σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντάς τες με λίγο άνηθο. Μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με βραστά κολοκυθάκια ή βραστά χόρτα χωρίς να προσθέσετε λιπαρά.